Zwemmend redden - Culemborgse Reddingsbrigade

Zwemmend redden

Op woensdagavond tussen 18.30 uur en 21.00 uur verzorgen wij opleidingen zwemmend redden in het zwembad De Waterlinie in Culemborg.

Aan leden vanaf 5 jaar wordt door bevoegde vrijwilligers les gegeven. Er wordt instructie gegeven voor diverse brevetten en diploma’s, bijvoorbeeld: Junior redder, Life safer en Lifeguard. Alle opleidingen en  eisen zijn hier te vinden.  Aan het eind van elk seizoen worden examen gedaan. Dit is een praktijk examen en voor de hogere diploma’s zit er ook een theoretisch deel bij.

De aankomende redders krijgen EHBO training. Hier leren ze ook reanimeren met het gebruik van een AED.

 Voorlichting en informatie

Vanuit de landelijke organisatie Reddingsbrigades Nederland zijn informatiefolders beschikbaar en is er veel op hun website te vinden over bijvoorbeeld:

  • auto te water
  • de reddingsklos
  • reddingsvesten
  • etc.

Wil je nog meer informatie over wat Reddingsbrigade Nederland doet kijk dan zeker op hun website voor nog veel meer informatie.

Regelmatig komen andere verenigingen, zoals de Brandweer, op bezoek om les te krijgen in onderdelen van het zwemmend redden. Zij krijgen dan les in het vervoeren van drenkelingen, het gebruik van reddingsmiddelen enz.

Proefzwemmen.

nieuwsgierig geworden naar onze vereniging? dat kunnen wij heel goed begrijpen. voor vragen kunt u contact op nemen met Info@reddingsbrigade-culemborg.nl wilt u of uw kind een keer mee zwemmen om te kijken of de reddingsbrigade iets is. Ook dat kan! stuur hiervoor een mail met uw gegevens (of die van uw kind)(o.a leeftijd, zwemdiploma en evt ervaring) naar info@reddingsbrigade-culemborg.nl. Dan kunnen wij een afspraak maken om lekker mee te zwemmen en de sfeer binnen onze vereniging te proeven.