Lintjesregen - Culemborgse Reddingsbrigade

Lintjesregen

Ook lintjesregen bij de Culemborgse reddingsbrigade
Vandaag kreeg ons lid Don Hendrikse onverwacht bezoek op zijn werk. Onze burgemeester, Gerdo van Grootheest, kwam hem vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Don kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten voor de Culemborgse reddingsbrigade. Hij is al jaren bestuurslid en is een gedreven lid van de alarmploeg. Hij komt al 20 jaar bij nacht en ontij op bij alarmeringen voor het oppervlaktereddingteam en de logistieke ploeg van de brandweer. Deze taken worden uitgevoerd door onze brigade. Daarnaast is Don zeer actief tijdens beveiligingen van evenementen op, in en aan het water. De werkgroep Nachtmarathon waardeert zijn ondersteuning ten zeerste. Ook de Stichting Zwemwedstrijd Beusichem-Culemborg is blij met zijn inbreng tijdens de voorbereidingsvergaderingen en zijn coördinerende rol op de dag van de Lektocht.
Don is bovendien zeer actief bij Watersportvereniging de Helling. Ruim 25 jaar is hij ondersteunend bij de Zomeravondregatta en andere zeilevenementen.
Tenslotte is hij al 25 jaar actief in de voorbereidingen van de intocht van Sinterklaas in Culemborg. Op de dag van de intocht zelf is hij onherkenbaar aanwezig.
Namens ons allen: Don, van harte gefeliciteerd!