Covid update en geen examen. - Culemborgse Reddingsbrigade

Covid update en geen examen.

Beste leden,

Hierbij weer een COVID-19 update bericht. In deze mail lees je de laatste maatregelen en de impact die deze maatregelen hebben op onze verenigingsactiviteiten.

We beginnen met slecht nieuws. Zoals eerder gemeld gaat het Lifeguard examen van 25 oktniet door. Dit weekend ontvingen wij het bericht dat de andere examens dit jaar ook zijn afgelast ivm een onzekere tijd na de 4 weken gedeeltelijke lockdown.

Dit betekent dat we het zwemseizoen 2019-2020 niet kunnen afsluiten met een examen. Daar balen wij enorm van maar wij vinden dit wel zo verstandig. Wij kunnen ons goed voorstellen dat er veel leden met ons meebalen.

18 november as zal een normale zwemavond zijn.

De maatregelen per heden:

– Je zwemkleding trek je thuis vast aan en zorg voor makkelijke overkleding. (was al)
– Kom naar het zwembad op jouw zwemtijd. Niet te vroeg maar uiteraard ook niet te laat. Ben je te laat dan kun je helaas niet meer meezwemmen.
– Je aanwezigheid wordt geregistreerd. (was al)
– Bij binnenkomst moet je even je handen desinfecteren (was al)
– Je kleed je aan de badrand om. (was al)
– Na het zwemmen is douchen niet mogelijk. (was al)
– De kleedruimtes mag je gebruiken als je hebt gezwommen om droge kleding aan te trekken. (was al)
– Vanaf 13 jaar en ouder is er een dringend advies om een mondkapje te dragen tot aan de badrand. (was al)

Nu een ingewikkelde regel:

– In de zwemzaal mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn. Uitzondering hierop is voor personen tot 17 jaar. Daar geldt geen maximum aantal aanwezigen voor tenzij een persoon van 18 jaar of ouder daadwerkelijk het water betreedt. Dan is er sprake van een gemengde groep en dan geldt de 30 personen max weer wel ondanks dat de meesten onder de 18 jaar zijn.

Deze regel heeft impact op de manier van lesgeven. De instructeur zou dus bijvoorbeeld niet te water mogen gaan als er 35 kinderen aanwezig zijn in de zwemzaal.

Bij de wissel om 19.50 zijn er meer dan 30 personen aanwezig in de zwemzaal.

De uur- en technisch leider zullen ten allen tijden de aantallen goed in het oog houden. Volg hun instructies daarom goed op.

Vandaag woensdag 21 oktober is er geen zwemmen i.v.m. de herfstvakantie. Wij hopen jullie allemaal weer op 28 oktober te zien in het zwembad.

Stay strong!

Met vriendelijke groet
Sandor heijmen en Moniek Vermeulen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.