Avondmarathon 10-10-2020 - Culemborgse Reddingsbrigade

Avondmarathon 10-10-2020

Ons marathon team is de afgelopen 1,5 jaar erg fanatiek bezig met de wedstrijden. Waar zij begonnen voor de lol en het meedoen voor de laatste plaats het doel was. Werden zij afgelopen januari zowaar fanatiek toen ze in de middenmoot terecht kwamen.

Een avondmarathon in Zwembad de waterlinie in Culemborg kon dus ook niet achterblijven. de leuke ideeën leefde al veel in het team. Na contact met Reddingsbrigade Deventer over hoe zij hun marathon organiseren (kregen we een geheel draaiboek toegestuurd, waarvoor dank!!) Gingen Don en Moniek het gesprek aan met Zwembad manager Dennis. Ook hij werd erg enthousiast. Met trots kunnen we u vertellen wij dat op 10-10-2020 onze eerste Culemborgse avondmarathon organiseren in zwembad de waterlinie.

Deze week zijn de eerste uitnodigingen verstuurd. En zijn zelfs de eerste inschrijvingen al binnen. Ook het aantal vrijwilligers gaat de goede kant op. Als het zo door gaat moet het lukken om er een mooie avond van te maken met reddingsbrigades vanuit het hele land.

Wilt u komen kijken? dat kan. zaterdag 10 oktober 2020 vanaf 19u avonds tot 01 uur nachts wordt er gezwommen. echter hopen wij dat er genoeg teams inschrijven en daardoor de tribune helemaal vol zit. de bezoekers mogen dan ook lekker aan een statafel plaats nemen. zodat de teams we echt kunnen uitrusten.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger tijdens deze avond? ook dat kan. mail gerust naar Marathon@reddingsbrigade-culemborg.nl

Wilt u als reddingsbrigade mee doen met een team maar geen uitnodiging ontvangen? stuur dan ook een mail naar Marathon@reddingsbrigade-culemborg.nl dan wordt dit alsnog geregeld.

Het Culemborgse team is een vaste ploeg met mensen die voor de marathon in Culemborg zelf al vol zit maar lijkt het jou leuk om de volgende marathons wel aan te sluiten bij het team en ben je 14 jaar of ouder en lid van onze brigade. Ook dan kan je mailen naar Marathon@reddingsbrigade-culemborg.nl Het marathon team traint iedere woensdag tussen 20.30 en 21.00 uur gezamenlijk daarvoor zwemt een ieder mee met de reguliere lessen.

Wat is een Avondmarathon?

een avondmarathon is een wedstrijd voor reddingsbrigades die in teamverband gezwommen wordt. een team bestaat uit minimaal 8 maximaal 15 ploegleden. de start is om 19u en iedere 10 minuten gaat er een toeter.

vaak wordt er gestart met een leuke duo estafette. daarin moeten 2 teamleden om en om 50 meter zwemmen dit is vaak 3 of 4x waardoor de eerste 6 of 8 zwemmers het eerste halfuur/40 minuten al in actie komen. daarna zijn de gewone 10 minuten estafettes. 1 teamlid zwemt 10 minuten lang zoveel mogelijk meters tot na 10 minuten de toeter gaat, dan springt het volgende teamlid het water in en zwemt zijn 10 minuten. het doel zo veel mogelijk kilometers maken met je team.

Echter worden deze 10 minuten estafettes 2 keer per avond afgewisseld door een ludieke estafette, die je met het gehele team doet. dit kunnen reddingsbrigade gerichte dingen zijn maar hier ook helemaal niets mee te maken hebben. Het zwemmen in een kerstmannen pak bijvoorbeeld, het lopen met een rollator over de bodem, het spelen van hamertje tik, hints hoe gekker hoe leuker. Met deze estafettes zijn vaak een hoop extra meters te verdienen. Waardoor de ploegen die minder zwemmen toch ineens in de middenmoot terecht kunnen komen en de betere ploegen ineens weer zakken in het klassement.

de gehele avond draait er een DJ de meest gekke deuntjes en is het eigenlijk een groot zwemfeest. Het laatste half uur is de ploegen estafette. Hierbij zwemt het gehele team om en om 50 meter. In dit half uur worden heel wat afstanden gezwommen. Waardoor ook het klassement weer ineens kan veranderen.

De wedstrijd is er en fanatiek mag je natuurlijk zijn. Maar vooral de gezelligheid, sportiviteit, het ontmoeten van andere brigades en dus nieuwe mensen staan deze avond centraal. wij hebben er zin in om er een groot feest van te maken en zoals het er nu naar uit ziet gaat dat zeker lukken.

Læger har identificeret mange andre symptomer på demens eller demens. cialis prisfald Intracerebral blødning: Dette kan forekomme på ethvert tidspunkt i et individ, inklusive postpartumperioden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.