Op woensdagavond tussen 18.30 uur en 21.00 uur verzorgen wij opleidingen zwemmend redden in het zwembad De Waterlinie in Culemborg. Aan leden vanaf 5 jaar wordt door bevoegde vrijwilligers les gegeven. Er wordt instructie gegeven voor diverse brevetten en diploma’s, bijvoorbeeld: Junior redder, Life safer en Lifeguard. Alle opleidingen en  eisen zijn hier te vinden.  Aan het eind van elk seizoen worden examen gedaan. Dit is een praktijk examen en voor de hogere diploma’s zit er ook een theoretisch deel bij. De aankomende redders krijgen EHBO training. Hier leren ze ook reanimeren met het gebruik van een AED.

 Voorlichting en informatie

Vanuit de landelijke organisatie Reddingsbrigades Nederland zijn informatiefolders beschikbaar en is er veel op hun website te vinden over bijvoorbeeld:
  • auto te water
  • de reddingsklos
  • reddingsvesten
  • etc.
Wil je nog meer informatie over wat Reddingsbrigade Nederland doet kijk dan zeker op hun website voor nog veel meer informatie. Regelmatig komen andere verenigingen, zoals de watersportvereniging, Het Rode Kruis en deBrandweer, op bezoek om les te krijgen in onderdelen van het zwemmend redden. De verenigingen krijgen dan les in het vervoeren van drenkelingen, het gebruik van reddingsmiddelen enz.